14.7.2022. 12:44
0
Brkanić i Barlov s Muzurom: Ddogovorena saradnja Općine Ilidža, KUCZ i Zavoda za izgradnju KS
Direktor Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo Dženan Brkanić s načelnikom Općine Ilidža Nerminom Muzurom potpisao je ugovor o dodjeli finansijskih sredstava.

Kako je pojasnio direktor Brkanić, ugovor se se odnosi na nabavku cisterne za pitku vodu, s ciljem opremanja općinske službe zaštite i spašavanja. Obzirom da su poplave iz novembra prošle godine, pored velike štete koju su prouzrokovale, otkrile i pravac u kojem se treba djelovati, odlučeno je da se kroz ovaj ugovor koji je potpisan djeluje u pravcu koji je odredila lokalna zajednica. 

Kako su iz Općine naglasili, kroz stanje prirodne nesreće, koje je proglašeno tokom nezapamćene poplave, jasno se vidjelo koliko je važna brzina djelovanja, kao i adekvatna mehanizacija i opremljenost.   


Osim ugovora sa KUCZ, načelnik Muzur potpisao je i Sporazum s direktoricom Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Belmom Barlov, koji se odnosi na realizaciju Projekta sanacije i monitoringa klizišta na lokalitetu općine Ilidža, a kojim je zaokružena saradnja Općine, Civilne zaštite KS i Zavoda za izgradnju KS.  Potpisanim Sporazumom dogovorena je izrada Izvedbenog projekta sanacije klizišta, a nosilac realizacije projekta bit će Općina Ilidža. 

- Preventivno djelovanje od velikog je značaja i važnosti za svaku lokalnu zajednicu. Svjesni smo da su klizišta ozbiljna prijetnja po naše građane i njihovu imovinu. Upravo zbog toga bitno nam je da pravovremeno obavimo sve preventivne radnje kako bi se klizišta sanirala. Drago mi je što u Zavodu za izgradnju KS imamo pouzdanog partnera, te se ovom prilikom želim zahvaliti direktorici Barlov na odličnoj saradnji, za koju vjerujem da će se nastaviti i u budućnosti - naveo je Muzur. 


Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo se kroz potpisani Sporazum obavezao se da će dati stručno mišljenje - izvještaj o postojanju klizišta na osnovu podnesenih zahtjeva Općine, te će napisati i projektni zadatak koji bi trebao služiti za izradu elaborata o inženjerskogeološkim i geomehaničkim karakteristikama tla, kao i izvedbenog projekta sanacije i projekta monitoringa, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.