14.7.2022. 17:28
0
Apel i reakcija Kenana Magode iz TZKS povodom problema oko stikera za turističke vize
Apel i reakciju Kenana Magode, predsjednika Turističke zajednice Kantona Sarajevo u vezi sa problemom stikera za vizu čiji nedostatak ugrozava ljetnu turističku sezonu prenosimo u cjelosti.

- Nakon što smo dobili informaciju da u ambasadama BiH u zemljama Zaljeva postoji problem nestašice stikera za vize, promptno smo reagirali, s obzirom da usporavanje ili zaustavljanje samog procesa izdavanja viza za turiste koji dolaze iz pomenutih država, posebno se to odnosi na Saudijsku Arabiju, znači i direktno ugrožavanje  ljetne turističke sezone. - naveo je Magoda i dodao:

"Prema našim procjenama   ovog ljeta je KS trebalo da posjeti 10.000 građana zemalja Zaljeva. Kontaktirali smo MVP u više navrata i dobili informaciju da će problem štampanja viznih stikera biti riješen , ali nažalost, još uvijek nije. S obzirom na to da se radi o milionskim gubicima za bh. turistički sektor, koji je jedan od generatora oporavka ekonomije, nadamo se da će država učiniti sve da problem što prije  riješi jer vrijeme ističe, s obzirom da  je već  napravljena  ogromna šteta. Nadamo se da će sutra stići obećanih 10.000 viznih stikera u Ambasadu u Jordanu iz Njemačke,  kako je izjavio ambasador Mato Zeko.", kazao je Magoda.


TZ KS u više navrata tražila da se trajno riješi problem ulaska turista iz zemalja Zaljeva privremenim ukidanjem viza, nažalost to Vijeće ministara BiH nije prihvatilo iz javnosti već poznatih razloga, zaključio je u svom obraćanju javnosti Kenan Magoda, predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo.


(A. Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.