14.7.2022. 18:09
2
Pogledajte kako izgleda Zoran Čegar nakon napada u kojem mu je stradala ruka i vratni pršljen: Napao ga kolega iz FUP-a
Načelnik Sektora uniformisane policije FUP-a Zoran Čegar jučer je napadnut ispred zgrade Federalne uprave policije u Sarajevu.

Tom prilikom došlo je do fizičkog napada kada je na njega nasrnuo muškarac koji mu je zadao udarac.

Čegar je zadobio oštećenje dva vratna pršljena, slomljena mu je kost ruke prilikom čega mu je stavljen okovratnik i langeta.



"Dana 13. jula 2022.godine u 19,30 sati u službene prostorije PU Centar pristupio je Z.Č. iz Sarajeva i prijavio da su navedenog dana u 15:50 sati u ulici Pruščakova, općina Centar Sarajevo, od strane NN lica nad njim počinjena krivična djela ugrožavanje sigurnosti i teška tjelesna povreda. Po izjavi prijavitelja, NN lice ga je fizički napalo nanijevši mu povrede i uputilo ozbiljne prijetnje", kazali su ranije iz MUP-a KS.

Čegarov advokat Senad Kreho je u razgovoru za Source.ba portal kazao da je njegovog klijenta napao drugi uposlenik FUP-a.

"Ja ne znam ko je, ja sam saznao tek kasnije kada je u MUP-u KS izjavu davao Zoran (op.a. Čegar), saznali smo da je to uposlenik i službenik FUP-a. Ja mu ne znam niti ime niti prezime. To mi je malo apsurdno da čovjek radi u istoj zgradi, a da napada načelnika Sektora uniformisane policije, malo mi je to van pameti", kazao je Kreho.

Govoreći o stanju Zorana Čegara kazao je da su mu konstatovane teške tjelesne povrede. 

"Dakle, povreda pršljena i ruke, stavljena mu je langeta i okovratnik, te je upućen na rendgen i CT glave, ali teške tjelesne povrede u nalazu ljekara na Kliničkom centru gdje je primljen. Nemamo novih detalja, dakle Čegar je dao izjavu u MUP-u KS, a MUP je obavijestio Tužilaštvo o tom događaju i šta je tužilac napravio, treba njih pitati šta su napravili, ako je normalno da neko nekog napadne i da mu nanese teške tjelesne povrede, onda ćemo dati podsticaj svima da to rade", zaključio je advokat Kreho.

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.