15.7.2022. 15:59
0
Drljača: Dodijeljena sredstava kontinuitet saradnje Ministarstva i udruženja osoba sa invaliditetom
U Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike danas je upriličen sastanak i potpisivanje ugovora o dodjeli sredstava sa trinaest reprezentativnih organizacija civilnih invalida i civilnih žrtava rata i sa zamjenikom premijera Federacije BiH i federalnim ministarom rada i socijalne politike Veskom Drljačom.

- Društvo u kojem živimo, na žalost, još uvijek ne pruža iste mogućnosti osobama sa invaliditetom, koje se hrabro svakodnevno suočavaju sa životnim poteškoćama, često još od samog rođenja, a nastavljaju tokom cijelog života, uključujući i porodičan život i profesionalnu karijeru i to je porazna činjenica koju moramo zajedno promjeniti. Javni poziv koji je raspisan, a kojim Ministarstvo vrši raspodjelu sredstava u ukupnom iznosu od 500.000 KM predstavlja kontinuitet saradnje između Ministarstva i organizacija civilnih invalida i civilnih žrtava rata, odnosno nastavak aktivnosti u podršci jačanja i osnaživanja pomenutih kao ključnih partnera Ministarstva iz resorne oblasti - kazao je Drljača.

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike je, na osnovu Odluke o usvajanju programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava tekućih transfera utvrđenih u budžetu FBiH za 2022. godinu, raspisalo Javni poziv za raspodjelu sredstava iz tekućeg transfera neprofitnim orgnizacijama – Transfer organizacije civilnih invalida.

Na navedeni Javni poziv prijavilo se ukupno 15 udruženja, s tim da je utvrđeno da je 13 prijava uredno, pravovremeno i potpuno, te su istima dodjeljena sredstva od ukupnog iznosa, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike. 

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.