15.7.2022. 20:24
1
Izetbegović povodom godišnjice neuspješnog vojnog udara u Turskoj: Bratu Erdoganu želim dobro zdravlje, narod je stao uz svog lidera
Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne Skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović objavio je poruku povodom Dana demokratije i nacionalnog jedinstva koji se u Turkiye obilježava na šestu godišnjicu neuspjelog pokušaja vojnog udara u toj zemlji, javlja Anadolu Agency (AA).

- Turski bratski narod danas obilježava šestu godišnjicu od sudbonosnih događaja u noći 15. jula 2016. godine, kada je uz vodstvo svog lidera Recepa Tayyipa Erdogana uspio odbraniti slobodu, demokratiju i vlastiti sistem vrijednosti. Pokušaj državnog udara kojeg je organizovala teroristička organizacija FETO, s namjerom da likvidira predsjednika Erdogana, spriječio je narod koji je stao uz svog lidera i goloruk se suprotstavio tenkovima i frakciji unutar vojske koju su kontrolisali teroristi, naveo je Izetbegović, javlja Anadolija.

Ističući kako su svima duboko u pamćenju ostale urazane dramatične slike koje su te noći stizale iz turskih gradova, kao i nevjerovatna hrabrost ljudi koji su svojim tijelima zaustavljali moćnu vojnu tehniku, Izetbegović je naveo da je plaćena ogromna cijena u ljudskim životima. Dodao je da je svaki put do slobode, nažalost, krvav i bolan.

- Tog 15. jula 2016. godine, dok su mnogi kalkulisali i čekali ishod, dao sam punu podršku turskom narodu i državi i predsjedniku Erdoganu. Tu podršku pružam i danas, u nadi da se više nikada neće ponoviti događaji kojima smo svjedočili tog 15. jula 2016. Prijatelju i bratu Recepu Tayyjipu Erdoganu želim dobro zdravlje, a turskom narodu mir, slobodu i prosperitet, poručio je Izetbegović.

(A. Balićevac)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.