16.7.2022. 16:52
0
U povratničkom naselju Kamenica kod Zvornika završena je izgradnja dva puta
Kameničko zvorničko selo Ravne dobilo je dva novoasfaltirana puta, a izgradnju i asfaltiranje puteva sufinansirali su Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, Grad Zvornik i povratnici.

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i predsjednik Skupštine grada Zvornika Mensur Selimović obišli su povratnike u Kamenici i ozvaničili završetak radova i otvaranje dvije novoizgrađene saobraćajnice.

- Povratničko mjesto Kamenica jedno je od najvećih povratničkih mjesta u Zvorniku. Povratnici u ovo prekrasno mjesto su vrijedni ljudi. Izrazili su potrebu za asfaltiranjem puteva, kako bi komunikacija bila lakša i brža - rekao je Ramić.

On je dodao da je i Grad Zvornik podržao ove infrastrukturne projekte, te je zajedničkim sredstvima postignut zajednički cilj.

- Uvijek smo posebno sretni kada imamo sinhronizaciju lokalne zajednice sa povratnicima na terenu i rado podržavamo ovakve projekte jer povratak čine stvarnim i efikasnijim - kazao je ministar Ramić, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba. i izbjeglice.

Novoizgrađeni putevi su od velikog značaja za povratnike u Kamenicu, kaže Rahman Nukić, povratnik koji sa porodicom živi u naselju Ravne.

- Rešili smo dugogodišnji gorući problem u našem selu. Lakše i brže komuniciramo, održavamo put zimi, a posebno nam je olakšalo odvođenje djece u školu. Zahvalni smo gradskoj upravi Grada Zvornika, Federalnom ministarstvu i našim komšijama jer smo završili dva ključna putna pravca za naše selo - rekao je Nukić.


(A. Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.