19.7.2022. 20:55
0
Stanivuković oštro regovao na odluku Ustavnog suda: Ovo je masakr
U Službenom glasniku Republike Srpske objavljena je odluka Ustavnog suda koji je oborio Regulacioni plan za dio centra Banjaluke.

U Službenom glasniku Republike Srpske objavljena je odluka Ustavnog suda koji je oborio Regulacioni plan za dio centra Banjaluke. Prema ocjeni suda Gradska uprava u postupku pripreme, izrade i donošenja osporene odluke nije postupila saglasno relevantnim odredbama Zakona o uređenju prostora i građenju, čime je istovremeno narušeno i ustavno načelo zakonitosti.

Ova odluka znači obustavu gradnje najavljenih brojnih vešpratnica u centru grada, a potencijalno i obaranje svih izdatih građevinskih dozvola.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković odluku je komentarisao kao masakr nad građevinarstvom ističuću kako će direktna posljedica odluke biti 15 miliona maraka manje u narednih godinu dana, a posljedično gradu prijete sudski postupci vrijedni stotine miliona maraka.

Zbog takve odluke, gradonačelnik je oštro govorio i o sudijama Ustavnog suda, pozivajući “bijele međede” iz Suda da preispitaju Regulacioni plan na lokaciji na kojoj se gradi nova zgrada Ustavnog suda u Banjaluci.
 
“Ovaj Regulacioni plan nije pao zbog betonizacije ili manjka zelenila u gradu, nego zbog zareza i procedure”, kaže Stanivuković. Tvrdi kako sada svaki advokat, može da obori bilo koji regulacioni plan za bilo koji dio Banjaluke, ali i ostalih gradova u Republici Srpskoj.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.