20.7.2022. 10:05
1
Kajganić s predstavnicima Ambasade SAD
Vršilac dužnosti. glavnog tužioca Tužilaštva BiH, Milanko Kajganić, sa tužiteljicom Suadom Pašić, sastao se sa predstavnicima Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, Natalijom Šušak, službenicom za ljudska prava Ambasade SAD, Frank Bradsher, rezidentnim pravnim savjetnikom Programa za razvoj, pomoć i edukaciju tužilaštava u inostranstvu Ministarstva pravosuđa SAD (US DoJ/OPDAT), kao i njihovim saradnicima.

Na sastanku je razgovarano o radu Udarne grupe za borbu protiv trgovine ljudima i ilegalnih migracija kao i neformalne mreže tužilaca i istažilaca u BiH u borbi protiv trgovine ljudima, a dužnosnici Ambasade SAD upoznali su v.d. glavnog tužioca Kajganića da je Ministarstvo vanjskih poslova SAD, objavilo Izvještaj o trgovini ljudima za ovu godinu, u kojem se kvalifikuje i status Bosne i Hercegovine, u borbi protiv ovih krivičnih djela. 

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine i njegov Odsjek za borbu protiv trgovine ljudima i ilegalnih migracija, postupa u velikom broju predmeta, u kojima se u borbi protiv ove vrste krivičnih djela, realizuje regionalna i međunarodna saradnja, te su i u ovoj godini, provedene zajednične međunarodne operacije, sa ciljem procesuiranja identifikovanih počinilaca ovih krivičnih djela. 

Također, Tužilaštvo BiH i Udarna grupa, nastavit će sa implementacijom preporuka iz Izvještaja. 

V.d. glavnog tužioca Kajganić, zahvalio je dužnosnicima iz SAD, na pomoći i podršci koju vlada SAD pruža Tužilaštvu BiH, agencijama za provođenje zakona i pravosuđu Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Tužilaštva BiH. 



(Fena / Aldina R.) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.