20.7.2022. 22:08
0
Požar na Čvrsnici: Izgorijelo gotovo 100 hektara površine
Stanje na požarištu na planini Čvrsnici u Parku prirode Blidinje trenutačno je stabilno, potvrdio je Feni ravnatelj Uprave civilne zaštite ŽZH-a Drago Martinović, naglasivši kako se požar ne može ugasiti bez pomoći iz zraka te da ujutro očekuju pomoć helikoptera Oružanih snaga BiH i hrvatskog kanadera.

“Helikopter OS BiH pomogao nam je i danas u gašenju i smirio situaciju. Inače, danas nam je bio najgori dan što se tiče požarišta jer se vatra proširila na borovinu”, rekao je Martinović.

Napomenuo je kako je trenutačno stanje stabilno te da se i sutra nada pomoći u gašenju iz zraka.

“Nadam se da ćemo i sutra imati pomoć helikoptera OS BiH, kao i hrvatskog kanadera. Mislim da bez toga nećemo izaći iz ove situacije”, dodao je on.

Ocijenio je kako još uvijek nisu ugroženi nikakvi objekti, no da se stanje mijenja iz minute u minutu.

U gašenju sudjeluje 50-ak vatrogasaca, kao i pripadnika gorskih službi spašavanja te planinarskih društava.

Po Martinovićevim riječima, dosad je opožareno blizu 100 hektara površine.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.