21.7.2022. 15:37
0
Uhapšen Bugojanac osumnjičen za reketiranje, od biznismena iznudio 1,2 miliona KM
Policijski službenici Federalne uprave policije su 20. i 21. jula pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona, poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti s ciljem dokumentovanja izvršenja krivičnog djela iznuda.

- U sklopu navedenih aktivnosti, uhapšena je jedna osoba iz Bugojna inicijala I.M. (1978.), koja se sumnjiči da je u prethodne četiri godine kontinuirano iznuđivala novac od vlasnika jednog privrednog subjekta iz Bugojna, a pri tome upućivajući mu ozbiljne prijetnje po život i tijelo, te je na taj način za sebe pribavila protupravnu imovinsku korist oko 1,2 miliona konvertibilnih maraka, a privrednom subjektu nanijela veliku materijalnu štetu.

Policijski službenici Federalne uprave policije su uhapsili osumnjičenog I.M. prilikom primopredaje novca, kojom prilikom su kod istog pronašli i oduzeli 10.000 KM koje je neposredno prije toga uzeo od oštećenog, te putničko motorno vozilo čija je vrijednost oko 250.000 KM koje je isti u prethodnom periodu, također, nezakonito oduzeo od oštećenog.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Bugojnu, policijski službenici Federalne uprave policije izvršili su pretres kuće i pratećih objekata koje koristi osumnjičeni na području općine Bugojno kojom prilikom je pronađeno i oduzeto 30.000 KM, vatreno oružje i drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Uhapšeni je kriminalistički obrađen u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te je danas predat na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Srednjobosanskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu - saopćeno je iz FUP-a.

 
FUPIznuda
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.