24.7.2022. 12:55
0
Tuzlanski učenici osvojili četiri medalje na Greenwich olimpijadi u Londonu
Učenici Richmond Park International Secondary School Tuzla vrijedno rade i tokom ljetnog raspusta, a na prestižnoj IGO International Greenwich Olympiadi 2022, koja se održava u Londonu, osvojili su četiri medalje u svojim kategorijama.

Srebrena odličja osvojili su Adnan Šehanović i Faris Dinarević (kategorija energija), te Sami Bektašagić (kategorija kratki film).

Bronzu su izborile Nejira Sarajlić i Vedran Selimović (kategorija okoliš), dok su Nejla Muradbegović i Una Piralić dobile počasnu medalju (kategorija IT).

Mentori učenika bili su Harisa Polutan-Nišić, Nedžad Konjić i Metin Yilmaz.

Ovogodišnja IGO olimpijada je okupila 168 učenika iz 29 zemalja, a koji su predstavili 90 projekata u šest različitih kategorija.


(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.