24.7.2022. 19:23
0
Požar u Nacionalnom parku "Sutjeska" pod kontrolom
Požar u Kanjonu rijeke Hrčavke u Nacionalnom parku "Sutjeska" je pod kontrolom, izjavio je Srni vršilac dužnosti direktora Republičke uprave Civilne zaštite Milan Novitović.

On je rekao da je na Tjentišu i u samom rejonu Hrčavke pala kiša i da je temperatura vazduha niža nego prethodnog dana.

"Bez vjetra je, tako da nema raspirivanja požara koji je pod kontrolom", dodao je Novitović.

On kaže da su radnici Nacionalnog parka "Sutjeska" na terenu.

"Podijeljeni su u dvije grupe. Jedna ide od Hrčavke ka srednjem nivou požarišta, dok druga sa vrha ide ka sredini", rekao je Novitović.

On je naveo da je helikopter Helikopterskog servisa Republike Srpske, koji je gasio požar u Nacionalnom parku "Sutjeska", odletio u Nacionalni park "Blidinje", na planini Črvsnici, gdje bi, kako se očekuje, nakon 17.00 časova trebalo da se uključi u gašenje požara.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.