25.7.2022. 19:52
0
Cikotić - Girgin: Republika Turska ostaje snažno posvećena očuvanju stabilnosti i napretku BiH
Republika Turska ostaje snažno posvećena očuvanju stabilnosti i napretku Bosne i Hercegovine. U tom pravcu će nastaviti da podržava BiH u ostvarenju glavnih vanjskopolitičkih ciljeva, ali i stalnog jačanja institucija BiH - istaknuto je danas tokom sastanka ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Selme Cikotića s ambasadorom Republike Turske u BiH Sadikom Babür Girginom.

Među najvažnijim pitanjima koji su od obostranog interesa je nastavak jačanja saradnje u oblasti sigurnosti. 

Ministar Cikotić je istaknuo da su u ovoj oblasti razvijeni izuzetno dobri odnosi, da se saradnja odvija kroz brojne potpisane sporazume, ali i obuke policijskih službenika i pripadnika sistema zaštite i spašavanja.

Cikotić je upoznao ambasadora Girgina sa trenutnom sigurnosnom i političkom situacijom u BiH, te potencirao važnost nastavka konstruktivne uloge Turske u ovim procesima - saopćeno je iz Ministartsva sigurnosti BiH.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.