25.7.2022. 21:14
0
Trg slobode u Tuzli: Mali broj ljudi na protestu protiv nametanja odluka iz OHR-a
Na Trgu slobode u Tuzli, putem društvenih mreža organiziran je protest povodom najava da bi visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt, mogao nametnuti izmjene Izbornog zakona BiH i Ustava Federacije BiH.

Na protestu, na koji je građane pozvala Platforma za progres, pojavilo se 20-ak građana.

- Da želite budućnost naše djece, da li želite da i ovo malo mladih koji su ostali u ovoj našoj BiH i vjeruju da imaju neku budućnost, na kraju moraju otići? Da li želite pratiti svoju djecu negdje daleko i tugovati za njima ili se želite boriti za bolje uvjete u našoj državi - rekla je Esana Kavazbašić Huskanović, gradska vijećnica Platforme za progres.

On se obratila i građanima koji su mirno sjedili u kafićima na Trgu slobode.

- Trebamo li sjediti po kafićima i uživati u životu i ignorirati stvarnost koja se dešava oko nas? Trebamo izaći na ulice i boriti se za svoja prava i vjerovati da možemo nešto promijeniti. Ove stvari nemaju veze s politikom već s uvjerenjem da nam trenutno rasparčavaju državu, jedinu koju imamo. Kada izgubimo državu nećemo imati više nigdje biti i možda će nam onda biti važno - poručila je Kavazbašić Huskanović.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.