26.7.2022. 16:50
0
Zaimović: Zvali su iz kabineta visokog predstavnika, Schmidt nam se neće obraćati
Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Mirsad Zaimović rekao je na sjednici da je stigao odgovor iz OHR-a na poziv Christianu Schmidtu koji su mu uputili zastupnici.

“Zvali su iz kabineta gospodina Schmidta, oni su dobili poziv, uredno su ga zaprimili. Uvažavajući značaj Parlamenta, gospodin Schmidt je itekako svjestan značaja parlamenta, i sam je bio parlamentarac, ali zbog ali zbog okolnosti vezanih za ovaj slučaj i drugih obaveza koje je imao neće moći doći sutra na sjednicu. Izrazio je spremnost za saradnju u drugoj prilici. To je diplomatski odgovor koji smo dobili. Iz OHR-a prate ono što mi radimo”, kazao je Zaimović.

Zastupnici su zatražili da Schmidt dođe sutra na sjednicu Zastupničkog doma i obrati se zastupnicima zbog navoda da želi nametnuti izmjene Izbornog zakona.

(A. Balićevac)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.