26.7.2022. 17:15
0
Zabrinuti zbog najava OHR-a: Institut za istraživanje genocida Kanada uputio pismo Papi
Zabrinuti najavama visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Christiana Schmidta da će nametnuti 'antidemokratski i antievropski izborni zakon u BiH', Institut za istraživanje genocida Kanada (IGK) od pape Franje traži da 'javno osudi takvo djelovanje visokog predstavnika koji napadno hoće podijeliti bosanskohercegovačko državno i društveno tkivo.

U pismu upućeno papi Franji, koji je u posjeti Kanadi, pojašnjavaju da bi uvođenjem 'najavljenog diskriminatorskog izbornog zakona Schmidt trajno podijelio Bosnu i Hercegovinu na etničke teritorije i stvorio preduslove za daljnju destabilizaciju cijele Evrope, što je u potpunoj suprotnosti sa vašom vizijom Bosne i Hercegovine'.

- Vođeni vašom moralno snažnom rečenicom izgovorenom prilikom vaše posjete BiH, kada ste rekli da Sarajevo i Bosna i Hercegovina imaju posebni značaj za cijeli svijet i da pokazuju da različiti mogu živjeti zajedno u suradnji, molimo vas da vašim moralnim autoritetom dignete vaš glas protiv sadašnjih izuzetno opasnih tendencija od strane pojedinih međunarodnih faktora, a čiji je cilj etnička podjela Bosne i Hercegovine – podsjećaju iz IGK-a.

- Takvom odlukom bi se favorizovala stranka čiji su predhodnici izvršili agresiju na Bosnu i Hercegovinu i koji su osuđeni za Udruženi zločinački poduhvat protiv Bosne i Hercegovine tokom agresije na BiH 1992.-1995. Molimo vas da to zaustavite jer ovakva odluka će trajno napraviti destabilizaciju Bosne i Hercegovine i Evrope. Time bi demokratija i Evropske vrijednosti izgubili bitku.Time bi i vaša vizija Bosne i Hercegovine bila dovedena u pitanje – navodi se u pismu IGK-a. 



(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.