27.7.2022. 13:40
0
SDP BiH pozdravlja jednoglasnu odluku o ukidanju akciza u prvom čitanju u Domu naroda
Iz SDP-a BiH pozdravili su jednoglasnu odluku Doma naroda BiH koji je u prvom čitanju usvojio Zakon kojim se ukidaju akcize na gorivo.
"Iako je od usvajanja ovog prijedloga SDP-a u Predstavničkom domu prošlo 140 dana, važno je da je Dom naroda razmatrao zakon i da je učinio važan korak naprijed ka konačnom ukidanju akciza čime će gorivo biti znatno jeftinije.

Drago nam je da je Dom naroda BiH pokazao razumijevanje za naš prijedlog i uvažavanje činjenice da se ovom mjerom ublažavaju teške posljedice inflacije na građane. Pojeftinjenje goriva je značajan korak i mjera za smanjenje troškova života građana. Primjeri iz regije gdje je korištena ista mjera pokazuju njenu opravdanost i korist za sve ljude. Očekujemo da će posljedično doći i do pojeftinjenja drugih proizvoda i namirnica čije cijene su vezane za cijene prijevoza, odnosno cijene goriva", saopćeno je iz SDP-a. 

Kako je saopćeno, od samog početka tvrde da racionalni razlozi za pojeftinjenje goriva ukidanjem akciza postoje, ali je do sada nedostajao razum.

"Stoga SDP poziva Dom naroda da u što je moguće kraćem roku propisanom poslovnikom usvoji Zakon kojim se ukidaju akcize i u drugom čitanju kako bi pozitivne efekte pojeftinjenja goriva osjetili svi u Bosni i Hercegovini", navode iz SDP-a. 



(Aldina R.) 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.