27.7.2022. 20:32
0
Cikotić razgovarao sa delegacijom Auschwitz Instituta
Ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić primio je danas delegaciju Auschwitz Instituta na čelu sa direktoricom Programa za mediteransku regiju Gabrielom Ghindea.

Tokom sastanka je razmatrana mogućnost saradnje na izgradnji državnog kapaciteta za prevenciju zločina kroz specijalizirane programe obrazovanja, obuke i tehničke pomoći.

Aushwitz Institut je globalna organizacija koja je ponudila da u saradnji sa Ministarstvom sigurnosti BiH u našoj zemlji primijeni znanja, iskustva i istraživanja vodećih svjetskih stručnjaka za prevenciju zločina.

Ministar Cikotić je izrazio spremnost na saradnju i pozvao direktoricu Ghindea da se nastavi sa razmjenom ideja o budućim zajedničkim programima, saopćeno je iz Ministarstvo sigurnosti BiH.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.