28.7.2022. 14:20
0
"EU kopira Sovjetski Savez, čak je i ime uzela. Visoki predstavnik se od posmatrača pretvorio u instrument koji svaka strana u BiH misli da može koristiti"
Ambasador Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini, Igor Kalabuhov u opsežnom razgovoru koji je ranije dao za Source portal govorio je aktuelnim političkim dešavanjima, osvrćući se i na rad Visokog predstavnika za BiH, međunarodnu zajednicu, ali i Europsku uniju (EU).

"Ono što se sada dešava samo je potvrdilo našu tezu o visokom predstavniku u Bosni i Hercegovini. On se pretvorio od objektivnog posmatrača u jedan instrument koji svaka strana u Bosni i Hercegovini misli da može koristiti. Recimo, ako visoki predstavnik, ovaj navodni visoki predstavnik, djeluje u korist jednog naroda - ima galamu od drugog naroda. Sada, kada oni misle da djeluju u korist drugog naroda - ima galamu od trećeg naroda.

I zbog toga, ja mislim da će na kraju ljudi u Bosni i Hercegovini i političari razumjeti naš stav, naš opravdan stav da bez legitimacije Savjeta bezbjednosti, visoki predstavnik nema potpore međunarodne zajednice. Čak vidimo i u samoj međunarodnoj zajednici ima 'ljuljanja' kako reagovati na sve to. To samo govori da je odnos Zapada prema Bosni i Hercegovini manipulacija političkih stvari, manipulacija političkog sistema. To moramo odbaciti u korist naroda Bosne i Hercegovine, u korist mladih u Bosni i Hercegovini koji sami moraju doći do ovih odluka", naveo je Kalabuhov. 

Također, ambasador Kalabuhov u razgovoru za Source portal, EU uporedio je sa Sovjetskim Savezom. 

"Evropska unija u nekom smislu kopira Sovjetski Savez. I ime, čak je i ime uzela. Evropski savez - Sovjetski Savez. Ako mi dozvolite, možemo napomenuti i jednu misao Marxa koji kaže da svaka napredna država pokazuje drugoj državi put - u ovom smislu Sovjetski Savez je pokazao EU put", kazao je Kalabuhov. 


Cijeli razgovor u nastavku: 






(Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.