28.7.2022. 15:40
0
Svjetski stručnjak dr. Elbatrawy s timom Opće bolnice radi operacije djeci sa teškim deformitetom
Svjetski stručnjak ortopedske hirurije dr. Yasser Elbatrawy boravi u dvodnevnoj posjeti Općoj bolnici „Prim.dr. Abdulah“ u Sarajevu i već prvog dana radi najsloženije ortopedske operacije djeci oboljeloj od teških deformiteta.


Elbatrawy sa medicinskim timom Opće bolnice, na čijem je čelu prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, radi više kompleksnih operacija djeci koja boluju od teških deformiteta donjih ekstremiteta.

Gavrankapetanović je zahvalio uvaženom gostu na njegovom angažmanu i naporu da pomogne najmlađim pacijentima, te je istakao da se radi o vrlo zahtjevnim operativnim zahvatima i najosjetljivijoj populaciji kakva su djeca.

- Ovo je veliki dan za naše pacijente i našu bolnica jer se radi o svjetskom stručnjaku koji vodi Međunarodni centar za produženje i rekonstrukciju ekstremiteta u Kairu, gdje dolaze pacijenati iz cijelog svijeta, posebno SAD-a, Velike Britanije, Kanade, Australije, Njemačke, Španije i Japana, kao i iz svih država Bliskog istoka i Mediterana. A on je došao našim pacijentima – kazao je Gavrankapetanović.

U ekipi koja je danas radila operacije uz Elbatrawya i Gavrankapetanovića bili su ljekari Elma Vukotić, Džemila Abazović, Lejla Muminagić, Alija Džeko, anestetičar Meliha Nogo i instrumentari Enes Gorčević i Emin Džakmić, saopćeno je iz Opće bolnice. 



(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.