30.7.2022. 20:39
0
Sanchez i Kordić u Mostaru položili vijence ispred spomenika poginulim španjolskim vojnicima
Španski premijer Pedro Sanchez i mostarski gradonačelnik Mario Kordić položili su u subotu vijence ispred spomenika poginulim španskim vojnicima na najvećem trgu u Mostaru.

Zatim su se uputili na kratki sastanak u Gradskog vijećnici, a posjetit će i Stari grad.

Najveći mostarski trg od 1995. godine nosi ime Španski trg u čast 21 španskom vojniku, koji su poginuli od 1992. do 1995. u redovima međunarodnih vojnih snaga u mirovnoj misiji u Bosni i Hercegovini. Nakon što je Trg u potpunosti rekonstruiran i obnovljen, španskim vojnicima podignut je spomenik.

Španski premijer ranije se u subotu sastao u Sarajevu s članovima Pedsjedništva Bosne i Hercegovine kada je poručio da je osobno i sentimantalno vezan za BiH, ali isto tako da Španjolska pruža podršku teritorijalnom integritetu BiH, kao i ulasku BiH u EU.

Svoju turneju po zapadnom Balkanu Sanchez je započeo u petak, a pored Bosne i Hercegovine posjetit će i Srbiju, Crnu Goru, Sjevernu Makedoniju i Albaniju kako bi podržao ovih pet zemalja na njihovu putu prema Europskoj uniji.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.