31.7.2022. 13:58
0
Mašić: Zašto ste, Hadžikadiću, ponovo Izetbegovićev trojanac
Zar mislite da niste pročitani i da će vam uspjeti ta prevara – napisao je Mašić na svom Twitter nalogu. Danas je iz Koalicije Država stigla nova reakcija u kojoj se, kako se navodi na početku, “izražava duboko razočarenje da kandidati za najviše pozicije u BiH bestidno pokušavaju iskoristiti ljude i svaku situaciju za prikupljanje jeftinih političkih poena”

Koalicija Država, čiji je kandidat za člana Predsjedništva BiH Mirsad Hadžikadić, reagovala je juče na posjetu zajedničkog kandidata opozicije za ovu funkciju, Denisa Bećirovića, Krajini te ga je pozvala da odgovori na nekoliko pitanja, a u zaključku su podsjetili da je i sam Hadžikadić zapravo Krajišnik.

Na njihovu reakciju odgovor je uputio Damir Mašić (SDP) ukazujući u svom kratkom komentaru na, prema njegovom mišljenju, stvarnu svrhu saopštenja Koalicije Država.

– Građani pitaju Mirsada Hadžikadića: Zašto ste Hadžikadiću već drugi izborni ciklus SDA-ov i Izetbegovićev trojanac čiji je jedini cilj izbor SDA-ovog kandidata za člana Predsjedništva BiH?
Zar mislite da niste pročitani i da će vam uspjeti ta prevara – napisao je Mašić na svom Twitter nalogu.

Danas je iz Koalicije Država stigla nova reakcija u kojoj se, kako se navodi na početku, “izražava duboko razočarenje da kandidati za najviše pozicije u BiH bestidno pokušavaju iskoristiti ljude i svaku situaciju za prikupljanje jeftinih političkih poena”.

U saopštenju Koalicije Država dalje se navodi:

Najnoviji primjer toga je posjeta Denisa Bećirovića, potpredsjednika SDP-a i kandidata za člana Predsjedništva BiH Bihaću na dan dolaske učesnika regate, kada je grad prepun Krajišnika iz svih gradova USK i dijaspore, koji se tu tradicionalno okupljaju tim povodom.

Nakon što se sa grupom krajiških domaćina iz vladajućih stranaka ASDA/ NES i SDP priključio masi građana, iskoristio je okupljenu masu i tu fotografiju objavio kao vlastito saopćenje uz tekst da je ‘hiljade građana Bihaća i Krajine srdačno dočekalo Denisa Bećirovića”.

Nakon što su Krajišnici uvidjeli i reagovali na društvenim mrežama na ovu mainuplaciju, posuo se pepelom i ispravio je objavu na Facebooku. Ipak to ne umanjuje njegovu odgovornost i namjeru da na tako jeftin način pokuša varati javnost. Ovim je ponovo pokazao da nema razlike u manirima, odnosu prema gradjanima i zloupotrebi javnih resursa u sebične, političke svrhe između njega i Bakira Izetbegovića. To je ista matrica i nikakvu promjenu građani ne bi vidjeli u Predsjedništvu izborom bilo kojeg od njih dvojice. I kroz ove njihove postupke se najbolje vidi razlika i prava promjena koju očekuju gradjani u Predsjedništvu BiH, a koju bi sigurno donio kandidat Koalicije Država prof. dr. Mirsad Hadžikadić.

Zato, Koalicija Država poziva Denisa Bećirovića da se javno izvini Krajišnicima i bh. javnosti na pokušajima laži i zloupotrebe ljudi. Također, podsjećamo ga na pitanja koja mu je javnost Krajine uputila – neka objavi koliko je puta u 20 godina svoga parlamentarnog rada spomenuo Krajinu ili neki od krajiških problema predložio na dnevni red, kao i da odgovori da li je i kada posjetio Krajinu od zadnje kampanje kad je dolazio po glasove prije četiri godine i davao ista obećanja kao i sada?

Krajišnici posebno, su više puta dosad prevareni od loših i sebičnih političara.

Ovaj put imaju izbor i nisu osuđeni na bezidejne i nekreativne populiste, koji sami sebe svakim danom sve više udaljavaju od naroda od kojeg očekuju podršku u oktobru – saopšteno je iz Press službe Koalicije Država.


(Admir O.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.