2.8.2022. 11:18
0
Novi detalji otmice u Švrakinom selu: Suad Hodžić se u pratnji advokata Mehmedbašića predao policiji. Šerak i dalje u bjekstvu, a ovo mu nije prvi put
Kako je potvrdio sarajevski advokat Omar Mehmedbašić, policiji se danas u njegovoj pratnji predao Suad Hodžić za kojim je bila raspisana potraga zbog zarobljavanja i premlaćivanja muškarca u Švrakinom Selu.

Hodžić se branio šutnjom u policiji - kratko je potvrdio Mehmedbašić. 

Nakon što se predao Suad Hodžić je lišen slobode.

Nezvaničnonegira da se desilo razbojništvo. Kazao je da je bio u kući i spavao. 

Inače, policija je raspisala potragu za Suadom Hodžićem i Adnanom Šerakom zbog sumnje da su počinili krivična djela razbojništva, nanošenja lakše povrede i protupravnog lišenja slobode. Riječ je o događaju u kojem je glavni akter bio Adnan Šerak, a sve je počelo u subotu u poslijepodnevnim satima kada je u jednom kafiću na području općine Centar, Šerak uzeo od A. G. pištolj za koji je muškarac imao dozvolu nadležnog organa za držanje oružja.

Šerak je kazao muškarcu: "Šta ti misliš da možeš unijeti pištolj". Nakon što je A. G. insistirao da mu vrati pištolj Šerak mu je kazao "Hajde odbaci me kući u Švrakino Selo i daću ti tamo pištolj."

Odvezli su se u kuću Suada Hodžića, a onda su ga zarobili i tukli. Navodno su mu po odlasku iz kuće odvezli i njegov Golf.

Muškarac se uspio osloboditi i pobjeći te je otišao u policiju i prijavio napad. Kako saznajemo oštećeni je također kazao da Hodžić nije ništa uradio i da je Šerak bio taj koji ga je napao.

Specijalna jedinica MUP-a Kantona Sarajevo izvršila je pretres kuće Suada Hodžića u Švrakinom Selu, a u kojoj je pretučen muškarac.

Adnan Šerak je još uvijek u bijegu, prenosi avaz.


Ko je Adnan Šerak?

Osuđenik Adnan Šerak svojevremeno prilikom služenja kazne u KPZ Zenica, prebačen iz ove zatvorske jedinice u pritvorsku jedinicu KPZ Sarajevo. Kako su tada prenosili bh mediji, Šerak je u pritvorsku jedinicu u Sarajevu prebačen zbog "problema u odvijanju njegovog resocijalizacijskog tretmana i podnošenja tužbi na rad službenog osoblja Kazneno-popravnog zavoda Zenica."

U razgovoru sa direktorom ove javne ustanove u Sarajevu, Farukom Zubčevićem, saznali smo kakav je status imao u ovoj pritvorskoj jedinici tokom njegovog boravka.

"Adnan Šerak je iz zeničkog zatvora prebačen u KPZ Sarajevo, gdje je trebao ostati tri mjeseca, što smo procijenili kolegijiu direktora. Međutim, nakon što je prebačen, njegov boravak u KPZ Sarajevo trajao je više od tog perioda", govori Zubčević za Source.


Kakav je bio osuđenik?

"On je bio primjeren osuđenik, i više od toga. Mi smo ga htjeli zadržati još više u KPZ Sarajevo, ali je on na svoj zahtjev tražio da se vrati u Zenicu. to se na kraju obestinilo. Vjerujte da nikakvih problema nismo imali sa njim dok je boravio u našoj pritvorskoj jedinici", potvrdio jue Zubčević.

Šerak je navodno tada osoblju KPZ Zenica  u više navrata podnosio pritužbe na rad osoblja koje nisu bile utemeljene u Zakonu. U nekoliko navrata je došlo i do tuče između njega i drugih osuđenika, a znao je i da ih grize, ispričao nam je izvor blizak KPZ Zenica.

Šerak je u KPZ Zenica smješten nakon presude Vrhovnog suda FBiH iz 2009. kojom je osuđen na osam i po godina zatvora za pokušaj ubistva Dragana Jeftića i Irfana Osmića, na koje je pucao u decembru 2008. u kafiću na Grbavici.

Kasnije mu je ta kazna objedinjena sa dvije presude Općinskog suda u Visokom, te mu je izrečena jedinstvena kazna od devet i po godina zatvora.

Šerak je i 2012. godine pušten na prekid izdržavanja kazne, kada je ranjen u pucnjavi. I tada je bio više od dva mjeseca u bijegu, nakon čega je vraćen u zatvor, uz ukidanje vanzavodskih pogodnosti.

Šerak je 2018. godine digao policiju na noge nakon što se nije vratio sa jednomjesečnog prekida zatvorske kazne po rješenju Kantonalnog suda u Sarajevu. Uhapšen je 24. novembra u jednom sarajevskom kafiću, nakon što se policajcima pokušao lažno predstaviti kao njegov brat.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.