4.8.2022. 15:28
0
Šepić o histeriji u vezi Islamskom zajednicom: Odraz nemoći nekih strana da ostvare kontrolu nad vjerskim zajednicama
Ne postoji savršena organizacija i Islamska zajednica u BiH sigurno ima prostora za poboljšanje, kazao je nakon histerije i napada na Islamsku zajednicu Senad Šepić, predjednik NB-a i član Koalicije Država.

"U tom prostoru za napredak je i njeno zalaženje na politički teren, koliko god ona imala i odgovornosti za brigu o Bošnjacima kao jednom političkom korpusu.

Nemoguće je i sanjati da se ikad postigne njena potpuna depolitizacija jer je čine ljudi sa svojim osjećajima, razmišljanjima i stavovima. Ali i onda kad nam se čini kako IZ preferira jednu ili drugu opciju moramo biti svjesni da je riječ o stožernoj organizaciji bošnjačkog bića koja zaslužuje obraćanje sa poštovanjem.

Ako i nekad mislimo da rukovodstvo Islamske zajednice griješi u procjeni na nama je da im svojim politikama, djeovanjem i ponašanjem dokažemo da griješe. 

Ali, budimo iskreni u zahtjevima za neutralnošću vjerskih zajednica jer ovo čemu svjedočimo zadnjih dana je više odraz nemoći nekih stranaka da ostvare kontrolu nad vjerskim zajednicama nego stvarna želja za njihovom neutralnošću", kazao je Šepić.


(Patria/Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.