6.8.2022. 8:23
0
Dodik: Politika Republike Srpske je jasna, mir i vojna neutralnost
Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine kazao je da je grupa američkih senatora nepotrebno podigla tenzije inicijativom o zakonu koji bi omogućio raspoređivanje misije NATO-a u BiH ukoliko Rusija blokira nastavak mandata EUFOR-a u novembru ove godine.

Dodik je upitan da prokomentira inicijativu senatora da SAD iskoristi svoj uticaj u NATO-u da ohrabri planiranje i podršku međunarodnih vojnih snaga za održavanje i sigurnog okruženja u BiH, posebno ako Rusija blokira nastavak misije EUFOR-a na sjednici Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija, te da se ojača štab NATO-a u Sarajevu.

Dodik je u izjavi za Srnu rekao da niko nije osporio mandat EUFOR-a zbog čega tu inicijativu smatra klasičnim primjerom okupacije suverene zemlje.

On je ponovio da je BiH stabilna i mirna.

- Što se tiče unutrašnjih nemira i ugrožavanja bezbjednosti, BiH je u tom pogledu stabilna. Politika Republike Srpske je jasna – mir i vojna neutralnost - poručio je Dodik.


(Admir O.)

RSDodik
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.