6.8.2022. 16:59
0
Komšić predsjedniku Poljske: Nadam se da ćete iznaći snage da se izborite s bolom
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik DF-a Željko Komšić uputio je telegram saučešća poljskom predsjedniku Andrzeju Dudi, kao i porodicama poginulih u današnjoj saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj.

Telegram saučešća je uputio nakon što je autobus poljskih registarskih oznaka jutros izletio s autoputa A4 Zagreb - Goričan. Nesreća se desila između mjesta Jarek Bisaški i Podvorec, tj. između Zagreba i Varaždina. Putnici su išli u Međugorje, a pretpostavlja se da je vozač zaspao tokom vožnje. Tom prilikom je poginulo najmanje 12 putnika, dok ih je više od 40 povrijeđeno.

"Poštovani predsjedniče Duda, s velikom tugom sam primio vijest o pogibiji vaših građana u saobraćajnoj nesreći. Nadamo se da ćete u ovim teškim trenucima iznaći snage da se izborite s bolom i tragedijom koja vas je, nažalost, zadesila. Porodicama poginulih, vama i svim građanima Poljske, uime građana Bosne i Hercegovine i u lično ime izražavam najiskrenije saučešće. Svim povrijeđenim u nesreći želimo uspješan i brz oporavak bez posljedica", napisao je Komšić u telegramu saučešća.


(Patria/Admir O.)

KomsicDF
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.