7.8.2022. 14:35
0
Borenović Dodiku: "Čemu tolika nervoza?! Pozdravi svog velikog brata Bakira"
Nije nepoznato da u vodećim opozicionim strankama u entitetu RS SDS-u i PDP-u ima kadrova koji bi rado činili vlast s SNSD-om Milorada Dodika, no barem po onom što je javno dostupno, većina je apsolutno protiv toga i jedva čekaju ugledati leđa i Dodiku i SNSD-u.

Ipak, nije to ponukalo Dodika da još jednom ne baci kosku i ne isprovocira svoje političke protivnike na društvenim mrežama.  

"Posljednjih sedmica čujem da pristojni ljudi iz SDS-a i PDP-a nude nama iz vlast i saradnju poslije izbora. Predlažu veliku koaliciju i kažu da ne mogu više slušati gluposti Mirka Šarovića i Brane Borenovića.

Stalo im je do razvoja njihovih lokalnih sredina i Republike Srpske", napisao je Dodik na Twitteru i dodao: 

"Ne žele ni oni unitarnu BiH koju dogovaraju Šarović i Borenović s muslimanima iz Sarajeva. Naravno da će SNSD, kao velika pobjednička stranka, poslije izbora zajedno s koalicionim partnerima biti spreman da razgovara sa svima koji podržavaju naše politike razvoja RS".

Nije dugo trebalo da dobije odgovor na svoje tvrdnje, a lideru PDP-a Dodik je pomalo i dosadio, pa mu poručuje da pronađe kakvu novu "foru".

"Baš si dosadio, ‘ajde daj neku novu foru čovječe! Čemu tolika nervoza! Od tvog društva za razvojne projekte Zotova, Vučetića, Serdarova, onog Vijetnamca, Neše spida…ili strah i panika od oktobarskih prostorija zatvorenog tipa? Oboje naravno, i pozdravi svog velikog brata Bakira", naveo je Borenović u odgovoru. 

Brači u RS osim što će direktno na izborima odlučivati ko je u pravu, a ko ne, morat će sačekat oktobarske dane da bi vidjeli koliko je u SDS-u i PDP-u zainteresovanih za saradnju s SNSD-om. 



(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.