9.8.2022. 13:43
0
Mijatović pita pojedine kolege političare: Ima li išta sveto osim vaših mandata?
Potpredsjednik SDP-a i kandidat za člana Predsjedništva BiH iz RS Vojin Mijatović objavio je novi status na Facebooku u kojem je postavio jedno pitanje - ima li išta sveto osim vaših mandata?

Danima šutim i posmatram borbu i jednih i drugih za "dobrobit građana i države. Tek kad se izmaknete sa strane i posmatrate sve u kompletu, vidite sav cirkus političke scene. Sve je mobilisano i živi i mrtvi, i popovi i hodže, i mame i tate, i botovi i "intelektualci", i generali i pješadija. Fuj bolan. Pa imate li svi zajedno malo stida.

Bošnjački narod nije vjersko pleme

Nacionalisti po starom brane nas jedne od drugih, ovi moji "građanski" malo bi da budu drugačiji, ali ipak da budu kao nacionalisti, sve u svemu odsutna bitka do posljednjeg čovjeka za još jedan njihov mandat.

Srpski "lideri" optužuju jedni druge ko je sa Bakirom u koaliciji, a svi su oni sa Bakirom u koaliciji već 27 godina samo su se smjenjivali na mjestu koalicionog partnera SDA u zavisnosti kako su imali naklonost međunarodne zajednice od mandata do mandata.

- Bošnjački "lideri" u ratu oko odnosa sa Reisom i "posvećenosti" Srebrenici kao da bošnjački narod nema ništa drugo osim toga, kao da su vjersko pleme, a ne jedan od najstarijih evropskih naroda- naveo je Mijatović.

Mijatović je naveo kako 27 godina građanska opcija nije uspjela da izgradi građansko društvo mimo Marindvora i Baščaršije pa sad kriv i Šmit i svi po redu. 

Na listama 80 posto isti ljudi

Na listama stranaka i partija 80 posto isti ljudi kao da nam se djeca ne rađaju i ne rastu posljednjih 27 godina. Da zaključim cirkus je isti, iste su i tačke i cirkusanti, samo se bojim da nismo svjesni da bi nakon ovog cirkuskog nastupa mogli ostati bez države.

Ne treba mi podrška ni generala, ni vjerskih vođa ni ostalih "velikih", izlazim pred građane sam sa samo jednom misijom - odbraniti državu i stvoriti društvo jednakih i normalnih, to je jedina garancija života i opstanka, sve drugo je samo borba za još jedan lični mandat - poručio je Mijatović.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.