9.8.2022. 13:55
0
Dodik: Turković svojim djelovanjem želi narušiti odnose sa prijateljskim Izraelom
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da ministrica vanjskih poslova u Vijeću ministara Bisera Turković neustavnim ponašanjem nastavlja da narušava ugled BiH na međunarodnoj sceni, nanosi štetu svima i nastoji da posvađa sa prijateljskim državama kao što je Izrael.

Bisera Turković svojim neustavnim ponašanjem nastavlja da narušava ugled BiH na međunarodnoj sceni, zloupotrebljavajući svoj položaj i iznoseći lične i stranačke stavove o bitnim pitanjima, bez konsultacija i odluke Predsjedništva BiH - naveo je Dodik.

Prema njegovim riječima, Turković svojim djelovanjem nanosi štetu svima i nastoji da posvađa sa prijateljskim zemljama, kao što je Izrael, koja u potpunosti podržava Ustav BiH i konstitutivnost naroda.

- Za nas je važno da imamo dobre odnose i saradnju s Izraelom i želim da zahvalim državi Izrael na jasnom iznošenju stavova i podršci pravilnom razumijevanju situacije i odnosa u BiH - dodao je.

Ambasada Izraela u Tirani, koja pokriva i BiH, saopćila je jučer da Izrael očekuje da će izmjena Izbornog zakona u BiH osigurati jednakost i nediskriminaciju građana uz očuvanje uloge konstitutivnih naroda i njihovog legitimnog političkog predstavljanja u vlasti, što je i predlagala hrvatska strana.

Turković, ministrica vanjskih poslova u Vijeću ministara, danas je uputila demarš Ministarstvu vanjskih poslova Izraela i ambasadi ove zemlje u Tirani zbog stavova iznesenih o reformi Izbornog zakona BiH, te zatražila njihovo pojašnjenje i svrhe dokumenta objavljenog u medijima u BiH. 


(Admir O.)

DodikRS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.