9.8.2022. 21:05
0
Obilježena 30. obljetnica Specijalne jedinice policije Livno

Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata Livno proslavila je danas 30. obljetnicu osnutka.

Obilježavanje je započelo svetom misom nakon koje su brojna izaslanstva udruga iz Domovinskog rata i predstavnika svih razina vlasti položila vijence kod spomen obilježja sv. Mihovila.

U svom obraćanju ministar unutarnjih poslova Hercegbosanske županije Mario Lovrić istaknuo je kako ga prožimaju emocije dok stoji pred veteranima, pripadnicima Udruge specijalne policije.

- Čovjek u svom životu ima posebnih trenutaka kada iskazuje neke posebne emocije. To su trenutci kada se međusobno prožimaju ponos, radost, zahvala, ali donekle i sjeta i tuga. Uvijek je do emocije ponosa potreban nekakav trnoviti put. Takav put ste vi prošli, a mi danas u slobodi ubiremo plodove vašeg rada i djelovanja kroz Domovinski rat - poručio je ministar Lovrić.

Dodao je kako je zadaća svih onih koji su bili svjedoci događanja iz 90-ih godina prošlog stoljeća na mlađe generacije prenositi istinu i povijesne činjenice iz tih vremena.

- Baštinjenje uloge specijalne policije iz Domovinskog rata mora se nastaviti i kroz današnju specijalnu policiju MUP-a Hercegbosanske županije koja od svibnja mjeseca ove godine, što s ponosom ističem, nosi stari naziv specijalna policija – kazao je Lovrić.

Program je nastavljen u restoranu Rustikanu u Podhumu gdje je predstavljena spomenica „Domovini vjerni“.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.