12.8.2022. 9:39
1
Pudar sutra pliva za finale Evropskog prvenstva

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar u disciplini 50 metara delfin plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva koje se održava u Rimu.

Kvalifikacionu trku Lana Pudar isplivala je s vremenom 26.96 sekundi, polufinalna trka zakazana je za sutra u 18.42 časova.

Pored nastupa na 50 metara, Lana će još nastupiti na 100 i 200 metara delfin, a prve trke u ženskoj konkurenciji zakazane su za 14. i 16 avgust.


U kvalifikacijama na 50 metara delfin plivala je i Amina Kajtaz, nekada bh. predstavnica koja sada nastupa za Hrvatsku, a s vremenom 27.56 nije plasirala u polufinale.

Na prvenstvu u Rimu će nastupiti i bh. plivači Adi Mešetović i Nikola Bjelajac u kvalifikacijama u disciplini na 100 metara slobodno.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.