12.8.2022. 10:42
1
Taksisti se žale: Ne možemo zaraditi zbog visokih cijena goriva i nelegalnih prijevoznika
Taksi na crno dobro radi u Zenici. Rade bolje od nas, jer nisu opterećeni izdacima. Ima ih podosta, posebno onih koji rade kombi-prijevoz i voze na liniji Zenica – Janjići i prema Brodi”, kaže Fikret Halać, predsjednik NO Udruženja Zenica taxi, koje broji 162 vozila na 17 gradskih stajališta.

On je pozvao inspekcijsku službu da se angažuje zbog ovog problema. U Zenica taxiju su zadovoljni ovogodišnjom sezonom, koja je daleko bolja u odnosu na prethodne dvije godine.

– Koriste se više usluge taksista u ljetnim mjesecima. Doduše, sad će septembar, nigdje nikog, a mi ostajemo sami. Kriza je bila velika, znate i sami svugdje, tako da dobro dođe i to što dolazi dijaspora, iskren je Halać.


Cijene goriva i dalje su visoke, a s njima dolazi i do poskupljenja prijevoza. Iz Zenica taxija navode da startna cijena košta 2,50 KM.

– Mi smo poskupili start na 2,50, kilometar je 1,50 KM. Zbog cijena goriva i zbog toga što su sve kompletno zahvatili inflacija i sva poskupljenja, morali smo i mi podići cijene, istakao je Halać za Oslobođenje.

Cijena vožnje po tzv. prstenu po gradu je tri marke od 1. marta. Nakon dvije godine naplate od dva KM-a taksisti su bili prinuđeni da poskupe usluge.

Iz Udruženja Zenica taxi kažu da su se u pandemiji Covid-19 obraćali svim nivoima vlasti za pomoć, a da su je dobili jedino od gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića. Svaki taksista dobio je tada po 100 KM.


(Admir O.)

TaxiCijene
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.