12.8.2022. 14:43
1
Akcija "Rez": Keljmendi, Sejfović i Ahmić ostaju u pritvoru
Sud BiH produžio je za još dva mjeseca pritvor Elvisu Keljmendiju, Anelu Sejfoviću i Ajlinu Ahmiću, uhapšenima u akciji Rez zbog sumnje da su rasturali narkotike.

Uvažen je prijedlog državnog tužitelja Džermina Pašića da se ova mjera produži zbog opasnosti od bjekstva, ometanja istrage, prikrivanja dokaza te opasnosti od uticaja svjedoka ili saučesnike, kao i da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto.

Pašić je najavio da će istraga u ovom predmetu biti proširena s obzriom da se radi o međunarodno organizovanoj grupi koja je duži vremenski period krijumčarila narkotike.

Tužilaštvo BiH ima dokaze da je ova grupa koristila Sky aplikaciju kako bi, putem zaštićenih poruka, obavljala nezakonit promet narkotika, među kojima je i kokain, prenosi Oslobođenje.

RezAkcija
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.