13.8.2022. 17:21
0
Slovenka Maša D., čije tijelo je jutros pronađeno skoro na samom vrhu planine Velež, najvjerovatnije se ubila
Slovenka, Maša D. (44) čije su beživotno tijelo jutros pronašli pripadnici GSS-a stanice Mostar u tunelu nekadašnjeg vojnog objekta na skoro samom vrhu planine Velež, najvjerovatnije je počinila suicid.

Rekao je to dežurni kantonalni tužilac Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, nakon uviđaja koji je okončan u poslijepodnevnim satima.

Vanjskim pregledom tijela na vratu nesretne žene su nađene rane, odnosno, porezotine, a na licu mjesta nisu nađeni nikakvi tragovi koji bi ukazivali na to da se radi o nasilju.

I u GSS-u, kao i u policiji, iznenađeni su činjenicom da se skoro na sami vrh do nekadašnjeg vojnog objekta uspjela dovesti automobilom Škoda, s obzirom na to da je riječ o izuzetno teško prohodnom planinskom putu, kojim se, uglavnom, kreću terenska vozila.

Podsjetimo, nesretnu Slovenku su isti timovi GSS-a Mostar s Veleži spašavali sredinom februara kada je pronađena u dubokom snijegu pothlađena i dezorjentirana, bez ikakve opreme za kretanje i boravak u planini.

Zbog čega je Velež Slovenku privlačila, za sada, nije poznato, a kako smo saznali na svom Facebook profilu je objavljivala fotografije planine. Dva dana prije nego se zaputila na Velež tražila je pomoć u pronalasku puta za Brasinu.

Tačan uzrok smrti, potvrdio nam je tužilac, svakako će biti poznat nakon obdukcije tijela, koja će, vjerovatno, biti obavljena sutra, a poduzete su i sve druge neophodne mjere i radnje s ciljem potpunog rasvjetljavanja okolnosti ovog tragičnog događaja.

Policija je , podsjetimo, jučer u poslijepodnevnim satima na području Brasine na Veleži pronašla njen automobil Škodu i to nakon što ih je alarmirala njema majka, D.B. iz Celja, kazavši im da je zadnji kontakt sa svojom kćerkom imala 10.avgusta, kada joj je i kazala da se nalazi na planini. Od tada, kćerka joj više nije odgovarala.

Potom je GSS Mostar, na poziv policije, koja je tokom jučerašnjeg dana nije uspjela pronaći, krenuo u potragu za njom, a nedugo po izlasku na lice mjesta pronašli su njeno beživotno tijelo, prenosi avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.