18.8.2022. 13:55
0
Nikolić: Sa 80.000 KM podržana 22 projekta za mlade
Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo podržalo je s 80.000 KM realizaciju 22 projekta za mlade, koji su ispunili uvjete i kriterije za dodjelu sredstava po Javnom pozivu.

Za dodjelu 50.000 KM, koje su ostale neutrošene za ove namjene, naredne sedmice će na zvaničnoj web stranici ovog ministarstva ponovo biti raspisan Javni poziv, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Ugovore sa dobitnicima sredstava, predstavnicima 22 udruženja/neprofitnih organizacija potpisala je danas resorna ministrica Aleksandra Nikolić.

Kako je navela, od 53 pristigle projektne aplikacije prihvaćene su 22. Kroz selekciju su odbačene samo tri aplikacije, dok preostale aplikacije nisu prihvaćene jer nisu raspolagale sa kompletnom potrebnom dokumentacijom.

Ministrica Nikolić ističe da su kriteriji za javni poziv oblikovani na način da potaknu i osnaže mlade ljude, nevladin sektor, da se aktivnije uključe u ostvarenje ciljeva Strategije za mlade Kantona Sarajevo.

- Ciljevi se odnose na obrazovanje i nauku mladih, aktivizam-učešće, volontiranje i mobilnost, sigurnost, rad, zapošljavanje i preduzetništvo mladih, socijalnu brigu, te zdravstvenu zaštitu. Imamo vrlo interesantne projekte koji će biti sufinansirani, među kojima su projekti koji promovišu nauku među mladima, tretiraju gender pitanja, prevenciju rodno-zasnovanog nasilja, recikliranje, urbane bašte i zdrave stilove života. Želja je da imamo što više kvalitetnih projekata, te pozivamo sve organizacije, studentske i nevladine, da pogledaju i ažuriraju svoju dokumentaciju, te se prijave na javni poziv naredne sedmice - navela je Nikolić.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.