19.8.2022. 13:18
15
Dodik na Pofalićima: Sarajevo je uzurpatorski grad, ljudi su ovdje ubijani samo zato što su Srbi i protjerano je njih 150.000
Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, prisustvovao je danas obilježavnaju slave Hrama Preobraženja Gospodnjeg na Pofalićima, te je tom prilikom bio i kum ovogodišnje slave.

Nakon svečanosti Dodik je i zapjevao na Pofalićima, a u izjavi za medije ismijavao je multietnički karakter glavnog grada Bosne i Hercegovine.

- Što se tiče srpske imovine i srpskih prava, federalno Sarajevo je uzurpatorski grad u kome SPC ima značaju imovinu o kojoj ne žele da razgovaraju, niti da je vrate, rekao je Dodik.

Kaže da lokalne sarajevske vlasti "pokušavaju prodati priču o Sarajevu kao tolerantnom gradu".

- To je oteta imovina i nikada se nije stavilo na dnevni red da bude vraćena. Pokušavamo sve, što se tiče institucija, da to učinimo, ali to je odluka lokalnih vlasti u Sarajevu koji pokušava da pošalje priču o tolerantnom gradu, a oni su u suštinu otimači, kazao je on u izjavi za medije.

Tvrdi da je iz Sarajeva protjerano 150.000 Srba koji se poslije rata nisu željeli vratiti u glavni bh. grad.

- Oni su ubijani ovdje samo što su Srbi. Formirano je mnogo logora gdje su Srbi odvođeni i malteretirani, a mnogi su mi se i danas obratili sa stravičnim s sjećanjima, ali opet srećni i zadovoljni što su živi i što se mogu naći na ovom mjestu, poručuje Dodik.



(A. Balićevac)

15
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.