20.8.2022. 19:50
0
Lana Pudar: Sezona je bila duga i naporna, ali vrlo vrlo uspješna
FOTO: F.Z. / N1
Najbolja bh. plivačica Lana Pudar zlatnim slovima upisala se u historiju sporta u BiH. Mala bh. sirena okitila se titulom Evropskog prvaka, a tim povodom danas je ispod Starog mosta u mostaru upriličena svečana konferencija, piše N1.


Na samom početku prisutnima se obratio Lanin trener Damir Đedović.

“Nije bilo lako doći do ovoga. Drago mi je da se rad ostvario. To ne bi moglo biti moguće bez pomoći institucija. Želio bih se zahvaliti svima koji su doprinijeli na bilo koji način. Nadam se da više gradnja Olimpijskog bazena u Mostaru neće biti tabu tema i da će se sa njom krenti što prije. Lana to zaslužuje, Mostar to zaslužuje i ovaj rezultat je pokazatelj da se s tim što prije treba krenuti”, rekao je Lanin trener, Damir Đedović.

Trenerica Alena Ćemalović ističe kako su od samog početka imali puno povjerenje u sjajnu bh. plivačicu, piše N1

“Ovo je jedanaesta godina kako se družimo predsjednik kluba, Lana i ja. Kada smo krenuli s ovom pričom iskreno smo željeli da ovo bude mostarska i bh. priča dobrih i kvalitetnih plivača. Jedanaest godina poslije smo pokazatelji da se ovdje može uspjeti. Ne moramo ići vani da bi našli kadar za evropski i svjetski kvalitet. Veseli me da po prvi put na ovoj press konferenciji smo mogli ugostiti i trenera Gorana iz Banja Luke koji je zaista prije svega moj mentor u plivanju. On je u Evropi jedan od najboljih trenera.. Nakon ovog nas očekuje zasluženi odmor, Lana ga najviše čeka. Fokus nakon ovog je 2023. godina kada kreće fokus na Pariz. Moramo ovo ponoviti da kartu za OI imamo u džepu i da se fokusiramo za druga takmičenja”, rekla je trenerica Lane Pudar, Alena Ćemalović.

Zadovoljstvo nije skrivao ni proslavljeni bh. trener Goran Grahovac.

“Prvi put samo ispod mosta i osjećam energiju i uživam u ovome. Nakon Lanine trke dobio sam milion poziva i ljudi plakali. Ja to ne razumijem sve gledam kroz štopericu. Drago mi je da ste sretni, ovo je vrijeme za smijeh nije za plakanje. Moja glava je u Paraizu i nadam se da ćemo napraviti ono što želimo”, rekao je Goran Grahovac.

Na kraju se prisutnima obratila i zvijezda večeri – sjajna Lana Pudar koja nije skrivala osmijeh na licu.

“Hvala vam zaista na aplauzi i tome što ste došli. Moram se zahvaliti i medijima, i vi ste zaslužni što je moj rezultat odjeknuo u državi i van nje. Hvala vam za razumijevanje, meni je sada prijeko potreban odmor. Dosta mi je svega, sezona je duga i naporna, ali vrlo vrlo uspješna. Moram se zahvaliti mom timu, Goranu, Aleni i Damiru. Hvala mojoj porodici i ljudima koji omogućavaju da odem na pripreme i takmičenjima. Ne živimo baš u državi koja je u dobrom stanju i znam da je finansijska situacija teška, ali ja nisam osjetila taj problem. Hvala vam svima ljudi”, rekla je Lana Pudar.

Lanini treneri su odlučili kako je najbolje da propusti Svjetsko juniorsko prvenstvo u Peruu, a pripreme za novu sezonu kreću već 5. septembra, piše N1. 




(A.R.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.