22.8.2022. 12:12
14
Elzina Pirić: Željko Komšić zna samo lajat' na televiziji. Je li otišao u Beograd i zaprijetio Vučiću? Nije. On ne može ni u Ljubuški otići i nama ne trebaju takvi lideri
Među političkim strankama koji podržavaju Denisa Bećirovića u kampanji za člana Predsjedništva BiH na području Tuzlanskog kantona, pored SDP-a BIH, najaktivnija je Partija demokratske akcije. Predsjednica PDA Elzina Pirić, koja je tu funkciju preuzela nakon što je “utemeljitelj” stranke Mirsad Kukić dospio na crnu listu Sjedinjenih Američkih Država, redovno se obraća na skupovima podrške Denisu Bećireviću, kritizira njegovog glavnog rivala Bakira Izetbegovića, a u posljednje vrijeme i Željka Komšića, predsjednika Demokratske fronte.

Na jednom od nedavnih obraćanja predsjednica PDA Pirić otkrila je da ideja o okupljanju opozicije oko jednog kandidata za člana Predsjedništva BiH nije potekla od SDP BiH.

“To je ideja Mirsada Kukića i mi smo, fala Bogu, četiri godine kasnije to sproveli i kandidovali Denisa Bećirovića”, kazala je predsjednica PDA.

Na istom skupu Elzina Pirić je kritizirala Željka Komšića i njegovu ponovnu kandidaturu za člana Predsjedništva BiH.

“Mi moramo priznati, mi Bošnjaci smo izabrali Željka Komšića, a nismo smjeli to uraditi”, kazala je predsjednica PDA. Ona se potom uvredljivim riječima okomila na lidera Demokratske fronte:

“Željko Komšić zna samo lajat’ na televiziji i ništa više”, kazala je Pirić, pa nastavila u istom, uvredljivom i primitivnom stilu.

“Je li otišao u Beograd i zaprijetio Vučiću? Nije. Je li otišao u Zagreb. Nije, on ne može ni u Ljubuški otići. Nama ne trebaju takvi lideri. Nama trebaju lideri poput Denisa Bećirevića…”, kazala je Pirić, prenosi Slobodna Bosna. (A. Balićevac)
14
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.