23.8.2022. 11:20
0
Magazinović: Majkić tražila da Zakon o ukidanju akciza vrijedi samo 30 dana
Delegatkinja Dušanka Majkić je na Komisiji za finansije i budžet Parlamenta BiH predložila da Zakon o ukidanju akciza vrijedi samo 30 dana, objavio je na durštvenim mrežama državni zastupnik Saša Magazinović.


"NEVJEROVATNO! Amandman je ODBIJEN! Zakon je USVOJEN kako smo predložili još u martu!", poručio je Magazinović. 

Dodaje da je "još  samo jedan korak - glasanje Doma naroda i gorivo će biti jeftinije!!!".

Podsjećamo, za naredni ponedjeljak zakazana je sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, a na predloženom dnevnom redu je prijedlog zakona o izmjenama Zakona o akcizama u BiH.

Prijedlog zakona će se pred delegatima naći u drugom čitanju, a u parlamentarnu proceduru uputili su ga zastupnici Saša Magazinović, Nermin Nikšić, Nada Mladina i Zukan Helez.

U tom prijedlogu podrazumijeva se ukidanje akciza na sve vrste goriva, a predlagači su u obrazloženju naveli da bi ukidanjem akcize maloprodajna cijena dizel-goriva bila niža za najmanje 35 feninga.

Na sjednici Doma naroda PS BiH od 27. jula svih 14 delegata je u prvom čitanju podržalo Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o akcizama u Bosni i Hercegovini. 


(Patria / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.