29.8.2022. 10:53
0
Milanović strahuje da će Srbija jednom odlukom razbiti savezništvo Hrvata i Srba u BiH: Ono se time gazi i rastura
Zoran Milanović, hrvatski predsjednik, prošle sedmice je izjavio kako bi se podizanjem optužnice Srbije protiv četiri pilota protiv četvorice pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) mogli pogoršati odnosi između Srba i Hrvata u našoj zemlji.

Poručio je da je član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, hrvatski saveznik u Bosni i Hercegovini i da se to treba shvatiti. Smatra da bi podizanje optužnice moglo dovesti u pitanje to savezništvo.

- Nama ovo ne odgovara zbog odnosa s Republikom Srpskom i Dodikom. Sada su izbori u Bosni i Hercegovini. Dakle, Hrvati i Srbi u Bosni i Hercegovini su, nažalost, ali tako je, upućeni jedni na druge. Ovo kontaminira taj prostor. Ne očekujem od Dodika da sada optuži Beograd. No, Dodik je hrvatski saveznik u Bosni i Hercegovini. To moramo shvatiti i tako se ponašati. Ovo kvari relativno dobre odnose Hrvata i Srba u Bosni i Hercegovini. Ovim se time gazi, rastura, rekao je Milanović.

Milanović je i ranije hvalio lidera SNSD-a, kazavši kako se oni sa Dodikom dogovore za deset minuta.
- Milorad Dodik je katkad neobuzdan i problematičan, ali on je zadnji problem u Bosni i Hercegovini, a posebno iz perspektive bh. Hrvata. Uopće ne znam zašto se spominje Dodika. S Dodikom se dogovorimo za deset minuta, i to ne o podjeli Bosne, nego o uređenju Bosne, govorio je tada hrvatski predsjednik.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.