30.8.2022. 12:05
0
Oglasio se Hasan Tanović: Iza mog ulaska u SDP ne stoji nikakva kalkulacija
Nakon što su mediji prenijeli, a zatim stigla i potvrda iz SDP-a, da načelnik Općine Novo Sarajevo zvanično postaje član ove stranke, oglasio se i sam Tanović.

“Iza svake političke odluke ove vrste u pravilu stoji neka kalkulacija, priča o mandatima, direktoriskim pozicijama, izbornim listama i sl. Ništa od navednog nije bio razlog da naše djelovanje ubuduće nastavimo zajedno. Niko od nas nije postavio niti jedan preduslov.

Ovu odluku smo donijeli zajednički nakon skoro dvije godine timskog rada i saradnje na različitim i veoma izazovnim projektima”, kazao je Tanović.

Istakao je kako je obavljati funkciju općinskog načelnika sa politički nezavisne pozicije veoma težak i nepredvidiv posao, posebno kada se prvi put susreće sa tim.

“Istovremeno gajiti i čuvati politiku ‘Sarajevskog dogovora’, a kao pojedinac nositi teret koji je velik i za bilo koju političku partiju, za mene je, moram priznati, bilo veoma nepredvidivo i izazovno.

Želim se zahvaliti i svim ostalim političkim subjektima u sklopu koalicije ČETVORKA koji su doprinijeli i izborili pobjedu u Novom Sarajevu, a od kojih su mi neki, također u nekoliko navrata ponudili saradnju i širom otvorili svoja vrata. Sa njima sigurno nastavljam saradnju u istrajanju na putu poboljšanja uslova života naših sugrađana uz uvjerenje da će naši odnosi biti na još većem i profesionalnijem nivou”, kaže Tanović.

Dodaje da je SDP BiH jedan od najvećih političkih subjekata u Bosni i Hercegovini te da mu ukazano povjerenje sa njihove strane znači veliku odgovornost, ali i privilegiju.

“Posebno, sarajevski SDP je donio vidljiv napredak Sarajevu.

Apsolutno sam siguran da će naš tim iz dana u dan biti sve veći, jači i da će rezultati koje smo zacrtali sebi i građanima biti još bolji i vidljiviji.

Ovaj korak znači mnogo za SDP, ali i za samu ideju ‘Sarajevskog dogovora’. Snage koje su obećale i rade na promjenama se moraju ujedinjavati i biti sve masovnije.

U Općini Novo Sarajevo se neće ništa promijeniti u pogledu mog odnosa prema političkim partijama i građanima, obzirom da ni u dosadašnjem radu nisam pravio nikakvu vrstu podjela bez obzira na silne udarce, podmetanja i ucjene kojima sam bio izložen. Rekao sam i ostao sam dosljedan odluke da do izbora 2022. neću javno praviti nikakve “izlete” zbog politike koju svi zajedno zastupamo. Na to sam neizmjerno ponosan i to je najčvrstiji temelj na kojem možemo graditi buduće odnose. Smatram da jedino zajedno i uz dodatne napore možemo ići dalje i očekivati da se sve planirane aktivnosti realizuju u najboljem interesu kako za građane, tako i za sve nas”, poručio je Tanović.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.