30.8.2022. 18:05
0
Zvizdić: Ovo Vijeće ministara BiH ima najgore rezultate rada u poslijeratnoj historiji BiH
Dopredsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić (Narod i Pravda) ocijenio je danas u izjavi za novinare da je ovaj saziv Vijeća ministara BiH imao najgore rezultate rada u poslijeratnoj historiji BiH.

Kako je pojasnio, ovaj saziv Vijeća ministara predložio je svega desetak izmjena i dopuna zakonskih rješenja, a na današnjoj sjednici Doma od 35 tačaka dnevnog reda niti za jednu nije bilo izvjestilac Vijeće ministara BiH.

Kada je u pitanju rad Parlamentarne skupštine BiH, za Dom naroda kazao je da je "groblje dobrih inicijativa", naglašavajući da u tom domu budu zaustavljene i one dobre stvari koje donese Predstavnički dom.

Ipak, rad parlamenta i Vijeća ministara BiH, kaže Zvizdić, sistem je spojenih posuda jer ne može parlament uspješno funkcionirati ukoliko Vijeće ministara ne radi, imajući u vidu da se u desetak zakona koji su predložili ubraja i ono što moraju uraditi, a to je predlaganje zakona o budžetu.

- Ovo Vijeće ministara nanijelo je ogromnu štetu političkom, ekonomskom i društvenom razvoju, ali i međunarodnom ugledu BiH. Odgovorno tvrdim da je to i bio cilj politikama koje žele BiH prikazati kao nefunkcionalnu državu - dodao je Zvizdić.

Tvrdi da imamo najniži nivo direktnih stranih investicija u regionu, a zbog neotvaranja novih radnih mjesta i veliki broj odlazaka mladog stanovništva. 



(Fena / Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.