31.8.2022. 20:13
0
Dragičević: Muriz i ja od prvog momenta govorimo istinu, a to je da su nam djeca brutalno ubijena
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine donijelo je danas zvaničnu naredbu o pokretanju istrage u slučaju "Dženan Memić" protiv sedam osoba, između ostalog i za krivčno djelo ubistvo.

Povodom toga oglasio se Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, koji se, kao i Muriz Memić, bori za pravdu i istinu oko ubistva svog sina. 

- Muriz Memić i ja od prvog momenta govorimo istinu, a to je da su nam djeca brutalno ubijena. To isto je rekao i naš advokat Ifet Feraget.

Poslije današnjeg dana i pokretanja istrage za ubistvo gdje su navedena imena onih za koje Muriz i Ifet Feraget tvrde od prvoga dana da su učestovali u ubistvu Dženana Memića, valjda je svima jasno koliko je trebalo snage i upornosti da bi se došlo do toga. 

Čvrsto vjerujem da će Tužilaštvo BiH u narednom periodu pokazati snagu da se izbori sa svim vrstama pritisaka, privede ubice Davida Dragičevića i Dženana Memića pravdi i tako vrati povjerenje građana.

Sve ostalo bi vodilo daljem sunovratu pravosuđa u Bosni i Hercegovini. Pravda za Davida i Dženana - poručio je Dragičević.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.