31.8.2022. 22:09
2
Ministar Šteta: Rok za izgradnju sarajevske pruge je ljeto 2023. godine
Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta objavio je da je večeras, sa radnicima koji su radili na izgradnji tramvajske pruge, napravljena testna vožnja na prvoj dionici od Ilidže do Čengić Vile.

Ministar je u više navrata najavio da će prva dionica pruge od Ilidže do Čengić Vile biti potpuno završena do 1. septembra, a da će radovi potom biti nastavljeni dalje prema gradu, što se evidentno nije desilo.

Čak je najavljivao da će i podnijeti ostavku ukoliko ne bude tako.

- Rok za izgradnju sarajevske pruge je ljeto 2023. godine. Nema stajanja! - poručio je Šteta.

Radovi na prvoj dionici definitivno nisu završeni, iako ministar poručuje građanima da vjeruju njemu, a ne svojim očima. Oni će se, sad je to već izvjesno, načekati da se počnu voziti novom prugom.

- Ovo je prvo testiranje, u narednom periodu očekuje nas još testiranja kako bi ispitali sve funkcionalnosti. Izuzetno sam zadovoljan što se konačno mijenja slika Sarajeva. Na prvoj dionici sarajevske pruge, kroz sve faze njene izgradnje, učestvovalo je 262 radnika - naveo je Šteta.
 


(A. Balićevac)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.