2.9.2022. 19:26
1
Šarović traži da se Dodik zaustavi: Povlačenje vitalnog nacionalnog interesa je jedna dječija igra
Nakon što je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik još jednom glasao protiv davanja agremana novom njemačkom ambasadoru u BiH, predsjednik SDS-a Mirko Šarović je upozorio da on zloupotrebljava cijeli narod i cijelu Republiku Srpsku zbog ličnih frustracija prema Njemačkoj.

- Njemačka je najvažniji politički i spoljnotrgovinski partner Bosne I Hercegovine. Uostalom, desetine hiljada naših ljudi iz Republike Srpske rade u Njemačkoj. Naše kompanije od svih zemalja EU, 2/3 izvoze u Njemačku i dovode u pitanje egzistenciju hiljada porodica, naših radnika koji mogu da izgube radne dozvole, naših kompanija koje možda neće moći da izvoze u Njemačku.

Šarović je rekao da su u pitanju očito lične frustracije koje su uticale na ovakvu odluku.

- Mislim da je to nedopustivo i vrlo loše. Povlačenje vitalnog nacionalnog interesa je jedna dječija igra nekoga ko određene stvari ne razumije, kazao je Šarović.

On je rekao da uskraćivanje prava takvoj sili kao što je Njemačka, samo onako, jer mu se možda ne sviđa neka politika Njemačke, uskraćivanje nekih projekata je nedopustivo i ostavlja nesagledive posljedice.

- Zašto idemo šiljkom u oči i zloupotrebljavamo cijeli narod i cijelu Republiku Srpsku zbog njegovih ličnih frustracija prema Njemačkoj? Ovo ludilo treba da se zaustavi i vjerujem da hoće, da nas sve ne bi povukli u totalnu krizu odnosa sa jednom od najvažnijih zamalja partnera. Njemačka je prije svega ekonomski najveći donator za Republiku Srpsku i BIH. Odlučno sam protiv toga, ovdje nema nikakve veze sa razumom i sa pameću. Ja mislim da ni na jedan način ovo nije odluka koja treba da krasi Republiku Srpsku, kazao je Šarović.

(A. Balićevac)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.