5.9.2022. 12:15
0
Zornić i Duraković pozvali na proteste pred OHR-om, pridružuju se političke stranke
Novi protesti građana ispred OHR-a bit će održani 7. septembra s početkom u 17:30. Na proteste je pozvala Azra Zornić, apelantica pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu.

„POZIV SVIM PATRIOTAMA I DOMOLJUBIMA NA PROTESTE 7.9. U 17.30 ISPRED OHR-a. Ili izađite i iskažite svoju volju ili šutite zauvijek“, navela je Zornić.

I ove proteste podržao je akademik Esad Duraković.   

"Partijski lideri, pozovite svoje članstvo na proteste pred OHR 7. septembra kada ih je zakazala Azra Zornić. Neka niko od partijskih lidera ne drži govor, može to učiniti A. Zornić ili Finci, recimo.

Protesti moraju biti mirni i dostojanstveni, ali masovni. Takva vrsta pritiska daje rezultate. Naša država je u kritičnoj situaciji: hoće da je dokusure. Učinimo sve da se tome NENASILNO odupremo“, poruka je akademika Durakovića.

Iz Demokratske fronte najavili su da će podržati proteste, a prema našim saznanjima pridružit će i SDP BiH.

Prošli protesti održani su 27. jula pred OHR-om kada su okupile hiljade građana, ali i političke stranke koje su izrazile neslaganje sa nametanjem izmjena Izbornog zakona od strane visokog predstavnika Christiana Schmidta a koje bi dodatno podijelile BiH i njene građane.

Proteklih sedmica Schmidt na razgovore poziva predstavnike političkih partija, ali i predstavnike nevladinih organizacija, javne ličnosti, intelektualce s kojima razgovara o deblokadi BiH, odnosno FBiH.

Ni na sjednici UO PIC-a koja je održana 1. septembra Schmidt nije dobio punu podršku za nametanje izmjena Izbornog zakona,  a pogotovo ne u vrijeme predizborne kampanje.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.