5.9.2022. 20:00
2
Konaković: "Neka Izetbegović Erdogana odvede u šetnju da vidi šta se sve gradi u Sarajevu"
Gost predizbornog programa Dana uživo na N1 bio je Elmedin Konković, predsjednik Naroda i Pravde koji je nosilac liste za Federalni parlament, u ime koalicije NiP-a i Stranke penzionera "Povjerenje".

Govorio je o brojnim temama, a između ostalog, i o tome šta je trenutna vlast u Kantonu Sarajevo uradila pozvavši tako lidera SDA Bakira Izetbegovića da sa turskim predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoanom (Recep Tayyip Erdogan) prošeta Sarajevom i pokaže šta se sve gradi u ovom gradu.

Konaković je sa svojom strankom preizborne aktivnosti počeo u Srebreniku.

- Kampanja NiP-a oblikovana je vjekovnom BiH. Ona postoji i odolijeva političkim i drugim napadima - kaže Konaković.

Najavio je i 250 mjera za cijelu državu u kojima je jasna i precizna programska vizija za rješavanje trenutne situacije u zemlji. Zastupljene su politike nataliteta, pitanja boračke populacije, infrastrukture…

Konaković je rekao da će imati predstavnike na svim nivoima vlasti nakon izbora i da je NiP nova snaga koja je prepoznatljiva po kapitalnim infrastrukturalnim projektima u Kantonu Sarajevo, zajedno sa koalicijskim partnerima.

Demantovao je nesuglasice u vladajućoj "trojci" u KS .

- Zna biti varnica jer oko nekih tema nemamo iste stavove.

O eventualnim koalicijama nakon izbora, a vjerovatno će ih morati biti u državnom parlamentu u Domu naroda, Konaković je kategoričan:

- Nema koaliranja sa bračnim parom Izetbegović. Ovakva kakva je danas SDA je neprihvatljiva, iako je nekada bila utjecajan faktor i ima svoje zasluge. Oni su preuzeli pravosuđe i medije i nemaju realnu sliku života. Otišli su od građana.

Kaže da je Ilidža primjer gdje je SDA uvijek bila jaka i gdje su ih pobijedili 18:10.

- To govori u prilog da ti ljudi ne žive s narodom i u realnom svijetu. Nek se Izetbegović pripremi za izbore.

Spomenuo je i konstantne napade SDA i "njihovih botova", koji omalovažavaju rad "trojke" u KS od čistoće grada, rekonstrukcije pruge…

- Preko 60 godina tramvajsku prugu niko nije pogledao i mi je sada završavamo. Ako se probije rok petnaestak dana, pa to je uredu. Pogledajte potošene milijarde za tunel Hranjen. Godinama se rokovi probijaju. Evo, sutra dolazi turski predsjednik Redžep Tjip Erdoan, pa neka ga Izetbegović odvede u šetnju da vidi šta se sve gradi u Sarajevu - poručio je lider NiP-a.

Spomenuo je i SBB i DF koji su nekada bili dio "šestorke" i kako su, posebno SBB, shvatili da je odlazak u zagrljaj SDA poguban.

- Ovaj režim će pasti nakon izbora - zaključio je Konaković u gostovanju na N1. 



(Aldina R.) 

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.