9.9.2022. 9:27
0
Bećirović u Jajcu: Borba protiv segregacije dokazuje da ljudi Jajca žive antifašizam
Denis Bećirović, kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, posjetio je Jajce, gdje je dan proveo u druženju sa predstavnicima političkih opcija koje podržavaju njegovu kandidaturu.

- Jajce je grad simbol antifašističke borbe, borbe za jedinstvenu, cjelovitu Bosnu i Hercegovinu. Takvu ulogu Jajce je potvrdilo u novije vrijeme otporom podjelama i segregaciji koje promovišu vladajuće stranke u ovom kantonu. Otpor građana Jajca, posebno mladih, savremenim neustavnim podjelama i izdaji prirode bosanskohercegovačke države kao uključivog, integrirajućeg društva, inspiracija je za sve nas i dokaz da možemo bolje, da možemo ići naprijed - izjavio je Bećirović i dodao:

- Kao mjesto zapanjujuće prirodne ljepote i bogate historije, Jajce je svjedok da država Bosna i Hercegovina opstaje, razvija se i jača. Naša domovina jača uprkos onima koji se trude učiniti život ružnim, tužnim, opterećenim nametnutim podjelama čak i u ovakvim sredinama nevjerovatne ljepote i historije suživota i jedinstva.

Jajce je, kako je dodao, mjesto koje živi antifašizam, mjesto koje živi Bosnu i Hercegovinu.

- Nesumnjivo, i u Jajcu se nalazi iskra promjena koje će nakon oktobra proširiti našom zemljom. Smatram i svojom dužnošću da kao budući član Predsjedništva Bosne i Hercegovine učinim sve da napori građana Jajca za očuvanjem svoje zajednice, svog bosanskohercegovačkog identiteta ne bude iznimka, nego opća praksa. Naš obrazovni sistem mora biti izgrađen na temeljima pluralnosti i afirmacije bosanskohercegovačke države i identiteta, a Jajce je jedan od najboljih primjera - zaključio je Bećirović, saopćio je SDP.

(A. Balićevac)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.