11.9.2022. 15:38
0
Ministarstvo privrede KS sufinansira troškove prelaska čuvara u 'Sarajevo – šume'
Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić i direktor KJP „Sarajevo – šume“ Samir Omerović potpisali su Sporazum o dodjeli sredstava za sufinansiranje troškova po Sporazumu o prelasku čuvara iz Ministarstva privrede u ovo kantonalno preduzeće.

Delić je kazao da se ovim sporazumom reguliraju obaveze prema čuvarima šuma za period od prelaska čuvara u kantonalno preduzeće, odnosno 18. augusta do kraja ove godine, zaključno s 31. decembrom. Za ovu namjenu Ministarstvo je izdvojilo pola miliona KM.  

- Nakon stupanja na snagu Zakona o šumama KS, čuvarska služba zvanično je prešla iz nadležnosti Uprave za šumarstvo u nadležnost preduzeća "Sarajevo – šume". Preduzeće je potpisalo ugovore o radu s 35 čuvara šume od ukupno njih 37, s obzirom da je jedan čuvar u međuvremenu penzionisan, a jedan od njih je pod suspenzijom, zbog potvrđene optužbe za ilegalne aktivnosti u šumarstvu - istakao je Delić.  

Podsjećamo, navedeni čuvar šume je među 15 osoba protiv kojih je Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio optužnicu Tužilaštva KS u slučaju krivičnih djela u vezi sa šumskom krađom, nedozvoljenom trgovinom i primanjem dara, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.