11.9.2022. 17:25
0
Pokušaj ubistva u Konjicu: Škico iza rešetaka, otac pušten da se brani sa slobode
U Tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije još nisu stavili tačku na istragu u slučaju koji vode u suradnji s Policijskom upravom Konjic u predmetu protiv Armina Variščića (34) i njegovog oca Ademira (64), za koje postoji osnovana sumnja da su kao supočinitelji počinili kazneno djelo “Ubojstvo u pokušaju”, kao i izazivanje opće opasnosti.

Bojazan da će dovršiti krivično djelo

Kako je jučer rečeno za Avaz, prvoosumnjičenom A. V. (Armin, op. a.) je rješenjem Županijskog suda u Mostaru, a prema prijedlogu Tužiteljstva HNŽ, produžen pritvor za još dva mjeseca, koji može trajati najduže do 4. listopada iz razloga jer postoji bojazan i naročite okolnosti da će počiniti kazneno djelo za koje je osumnjičen ili ga dovršiti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je, također, osumnjičen i za neovlaštenu nabavku, držanje oružja, a njegov otac je, pak, pušten da se brani sa slobode.

“Rad na predmetu se i dalje nastavlja s ciljem utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova kaznena djela”, kazali su iz Tužiteljstva HNŽ.

Podsjetimo, Variščići su 4. jula u 23.40 sati u ulici Kolonija u Konjicu, ispred ulaza u zgradu “Pivnice”, pucnjima iz pištolja te udarcima metalnom palicom i držalicom od sjekire Hamedu Lukomirku (51) nanijeli ozljede opasne po život.

Podvrgnut operativnom zahvatu

Oštećeni Lukomirak je usljed pucnjeva iz pištolja zadobio pet prostrelnih rana u predjelu obje natkoljenice i lijevoj potkoljenici te dvije rane na desnoj ruci, dok su mu metalnim i drvenim predmetima nanijeli ozljede na čelu i licu.

On je odmah po prijemu u Sveučilišnu kliničku bolnicu (SKB) Mostar podvrgnut operativnom zahvatu, a skoro mjesec je bio hospitaliziran, nakon čega je otpušten na kućno liječenje.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.